Heheiii!:)

Vähän taukoa ollut tässä kirjoittelussa, kun oon keskittyny enemmän tenttiin lukuun, mutta menossa oon mukana edelleen:).

Punnituspäivä oli juurikin tänään ja paino oli tipahtanut vaihteeks sinne lähemmäs 56:tta. Ehkä jos nyt yrittäisin suht tosissani tänkin viikon, saattais paino pudota vihdoinki alle 56. Tähän astihan kaava on mennyt niin, että hyvän painolukeman jälkeen oon vetäny taas viikon aika läskiksi, jonka seurauksena paino on taas noussut. En ole siis oikein saavuttanut mitään pitkään aikaan. Alussa olin ihan täpinöissäni, söin kurinalaisesti, liikuin ja kaik meni hienosti, mutta sitten tuli eka kerta kun vaaka näytti plussaa... Luulen, että siinä oli se käännekohta, jonka jälkeen on vähän tökkiny koko projekti. Unohdin tiukat säännöt ja aattelin, että on ok sallia vähän jotain ylimäärästä sillon tällön ja on ok jäädä välillä sohvan pohjalle makoilemaan. Ilmeisesti raja alkoi hämärtymään ja nyt on ainakin ruokailut kai siinä pisteessä, kun ennenkin laihista:( Eilenkin söin 3 ja puol korvapuustia!!!

Mikähän olisi sellainen optimaalinen kalorimäärä, mitä "pitäis" viikon aikana saada kulutettua liikunnan parissa? Parhaana viikkona on mennyt n. 1500kcal + tietty hyötyliikunta yms. missä ei sykemittari matkaa mukana. Luulen, että noi kalorimäärät per harjoituskerta kyllä kasvaa kevään kuluessa, kunhan alan useammin lenkkeillä:)

Mielenkiinnosta mittailin kropan strategisia mittojakin tuossa päivänä eräänä. Jostain netin syövereistä luin, että vyötärö pitäis mitata pari senttiä navan yläpuolelta, mutta tiedä sitten, kuinka luotettavaa tietoa se oli. Joka tapauksessa tulokset oli seuraavanlaiset:

  • rinnanympärys: 85
  • vyötärö           : 76
  • lantio              : 92

Aikas epämääräsiltä näyttää... Löysin vielä sellasenki "tiedon", että ihanne lantion ja vyötärön suhdeluku ois väliltä 0,67-0,80 ja laskujeni mukaan mulla kyseinen luku on 0,82. Ei siis ihanteellinen, muttei myöskään mikään hälyyttävän suuri.

Että tämmöstä... Viime viikolla tosiaan liikuin ihan kohtuullisesti kävelyn, juoksun ja circuitin parissa. Se circuit saa kyllä aika pahasti hengästymään, eli kunnossa on selvästi kohentamisen varaa. Haluais niin tehdä oikein täysillä, mut ku ei pysty...  Juuh, mutta sellaisia pohdintoja tällä kertaa ja nyt takaisin tenttikirjan pariin... Heip heip!:)